Diettgodtgjørelse – en hodepine

businessreise diett

Bruker dine ansatte elektronisk reiseregning eller mottar de fortsatt diettgodtgjørelse. Endringene i statsbudsjettet for 2018 gjør at det ikke er så enkelt lengre å betale ut diett. Tidligere var denne både skattefri og uten arbeidsgiveravgift, men slik er det ikke lengre.

Med innføringen kom det forskuddssatser for trekkfri diettgodtgjørelse. På reiser med overnatting er stedet der overnattingen skjer avgjørende om du kan få utbetalt trekkfri kostgjørelse. Trekkfri kostgjørelse er hva som kan utbetales uten at det skal gjennomføres forskuddstrekk. Har overnattingsstedet kokemulighet eller ikke? Det skilles også mellom yrkesopphold og pendleropphold.

Den nye ordningen gir mer administrasjon, og tid som man kunne brukt på andre mer verdiskapende ting.

Ved å bruke elektronisk reiseregning vil virksomheten spare tid og penger. De ansatte kan også si farvel til store papirbunker med billetter og kvitteringer. I tillegg kommer pengene raskere på konto.

24Sevenoffice og Iconomy har løsninger som gjør det enklere å få tilbake utleggene fra reise. Register alt i appen underveis i reisen og send til mottaket når du går av flytaxi eller flybussen. Da slipper du all dokumentasjon og administrasjon i etterkant.

Les mer om løsningen her.