Papirkvitteringer er ut!

Verden går fremover også hos våre myndigheter. Nye løsninger som Vipps, Izettle osv tvinger frem endrede lover, som er tilpasset vår moderne verden.

Endringene på bokføringsforskriften kom forrige fredag fra Finansdepartementet. Den viktigste endringen er at det ikke lengre er et krav til salgskvittering, dersom det benyttes en integrert betalingsløsning i forbindelse med handelen, og selvsagt dersom kunden selv ikke ønsker dette.

Kasseløsningen skal ha mulighet til å skrive ut en kvittering for hvert salg, og ved bruk av kontanter (sedler og mynt) er dette også et krav. Det er også et krav hvis man bruker en frittstående betalingsterminal. Kvitteringen kan også sendes til kunden elektronisk hvis kunden ønsker dette.

Når det gjelder regelen om at det skal være synlig display for kunden på kassasystemet, så har man gjort det veldig vagt. Regelen er at det skal være lett synlig med mindre det er vanskelig gjennomførbart, heter det i forskriften fra Finansdepartementet. I realiteten kunne man vel også bare fjernet denne forskriften da dette ble veldig rundt formulert.

Vinneren i forskriften er vel egentlig miljøet, og en liten regnskog med kvitteringspapir kan få leve videre.

Iconomy, som et papirløst regnskapskontor, ønsker forslaget velkoment!