fbpx

Den siste mohikaner

Regnskapsbransjen er den siste mohikaner når det kommer til å ta i bruk ny teknologi. Vi ser en rivende utvikling i ulike bransjer. Jeg var nylig på et seminar der man fikk demonstrert en robot i praktisk bruk. Roboten gjorde jobben raskere enn mennesket det konkurrerte med, faktisk hele 7 ganger så raskt. I tillegg så har den ikke permisjoner, ferie eller behov for å sove.

Så hva med kostnaden da? Spesielt her kommer det interessante inn. Denne roboten kostet bare £ 8000 pr år å ha i full drift. Da jobber den hele døgnet.

Alle steder der man kan bruke RPA (Robot Prosessing Automation) tar man det i bruk. Det kan være oppgaver som er repitive og idag gjøres manuelt av en person. Dette er helt unødvendig i et fremtidsperspektiv fordi en robot gjør dette både raskere og mer nøyaktig enn et menneske noen gang klarer.

Når det kommer til spesielt regnskap så har det ikke skjedd noen ting på denne fronten før nå. Den store bølgen er på vei inn, og det kommer til å bli to ulike ligaer. De som tar til seg teknologi og bruker den, og de som kliper seg fast i fortiden.

Hvis en sammenligner mange andre prosesser som kunstig intelligens eller det vi kaller for Deep Learning gjør idag, så vil kanskje regnskap være det enkleste. Vi snakker om tall på en skjerm og tolkning av bilag. Dette sammenlignet med diagnostisering av sykdommer eller analyser av komplekse data, så er kanskje regnskap det enkleste å få gjort noe med.

Dessverre så har ikke regnskap vært sexy nok til å jobbe med så langt, dette til tross for en bransje som omsetter for 15 milliarder i året. Dette holder på å endre seg og det kommer til å endre seg drastisk. Alle spillereglene blir gjort om og nye aktører kommer til å komme på banen.Leave a Reply