fbpx

Hva må til for å starte et AS ?

Å starte ny virksomhet kan være kaotisk. Mange ting skal være på plass. Hva er lurt å tenke på?

Det første du må vurdere er selskapsformen. ENK, AS, DA osv. Her er det mye å velge i mellom. Den vanligste formen for å ha et redusert personlig ansvar er Aksjeselskap eller forkortet AS.

For å kunne registere et selskap i Brønnøysund må følgende ting være på plass:

– Aksjeinnskudd (minimum.30.000 kroner). Dette kan du bruke på å betale stiftelsesomkostningene til Brønnøysund 5570 kroner (pr.2018) ved elektronisk registering i Altinn.

– Du må åpne en såkalt SUS konto i en bank, selskap under stifelse står det for. Her setter du de 30.000 kronene inn, videre skal regnskapsfører eller banken sende en bekreftelse til deg at pengene er innbetalt (disse står nå på en sperret konto).

– Dette dokumentet fra regnskapsfører eller banken laster du opp i Altinn når du registerer selskapet, sammen med stiftelsesprotokoll og vedtekter.

– Når registeringen er gjort så vil du få en bekreftelse fra Altinn at dette er ok. Videre så vil banken åpne opp kontoen slik at den er til din disposisjon.

– Andre ting som kan være lurt å ha med når man registerer et selskap er åpningsbalanse og aksjeeierbok (særlig hvis det er flere eiere).

Iconomy kan også hjelpe deg med registeringen og alle formalia som må på plass. Vi har laget en pakke som er skreddersydd til deg som starter opp. Vi tar oss av alt fra registering til at selskapet er oppe å gå.

Videre så tilbyr vi inntil 3 timer med gratis rådgivning. Dette for at du best skal kunne planlegge den første tiden av din virksomhet. Det å kunne planlegge likviditeten frem til at virksomheten har nok inntekter er alltid en kunst. Her kan det være godt å ha noen å diskutere med å legge planer.

Det kan også være muligheter for å hente støtte fra Innovasjon Norge, skattefunn, EU-midler og så videre. Dette kan vi også bistå med.

Iconomy tilbyr fastpris på våre tjenester. For oppstartsselskaper er dette 1000 kr pr mnd.Leave a Reply